Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Parkskolan höll musikkafé

Annons

Med jämna mellanrum återkommer Parkskolans elever med ett uppskattat scenprogram som tilltugg till kaffet. Med föräldrar, syskon och kompisar på plats i matsalen ger musikaliska förmågor njutningsrysningar och taktfast glädjefnatt till stolta åhörare och nöjd publik.

Med musiklärare Erik Nordström som ackompanjatör fick Marie åhörarna i sagostämning i marskvällen. Men först måste hon ge direktiv.

- Erik, det är för högt, du måste sänka....

Klara vackra "Mio, min mio", titelmelodi ur Astrid Lindgrens sagoskimrande berättelse, fick åhörarna att nästan hålla andan för en stund. Medan några av eleverna tar hand om serveringen och diskret dukar fram kaffe och kakor, står deras kompisar för underhållningen från scenen.

Erik Ohlsén tog sig ton med saxofon.

- Jag ska spela en liten bit som heter "American Shuffle" presenterade han innan han svängde igång i storbandsjazztakt och fick många fötter att lite diskret stampa med.

Drygt ett 60-tal föräldrar, mor- och farföräldrar och syskon hade samlats i Parkskolans matsal på tisdagskvällen. Medan vårljuset sakta drog sig bort i övergången till kväll, fick de en öronläkande stund med Parksskolans eget musikkafé.

LENA RELTE

Mer läsning

Annons