Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Parkföreståndare går i pension

Annons

- Jag har verkligen trivts med det här jobbet även om det varit arbetssamt och tufft många gånger. Men det har hela tiden rört sig kring jobbet och man har haft fördelen att få arbeta tillsammans med många duktiga ungdomar, säger Lars-Enar Gunnarsson när han nu blickar tillbaka på de dryga tjugo år han arbetat som parkföreståndare.

- Men det ska bli skönt att få göra något annat. Jag får pension först i december men kommer att sluta redan den sista augusti och årets "Dansbandsvecka" blir den sista jag gör som parkföreståndare, säger Lars-Enar Gunnarsson.

- Just "Dansbandsveckan" men även Skinnarspelet har varit två arrangemang som varit mycket stimulerande att arbeta med. Och jag kommer även när jag slutar som parkföreståndare att vara med och arbeta i "Dansbandskommittén" säger Lars-Enar Gunnarsson.

Lars-Enar Gunnarsson tror att Orrskogen kommer att ha en framtid även om det varit svåra år på många håll i landet för folkparkerna.

- Det har blivit allt svårare att locka folk till arrangemangen men förhoppningsvis vänder det och det blir en ny framtid för folkparkerna.

Det tror i alla fall Lars-Enar Gunnarsson.

Någon ny parkchef som skall ta över efter Lars-Enar har ännu inte utsetts men det rekryteringsarbetet håller man på med som bäst just nu och förhoppninsvis kommer en "arvtagare" till Lars-Enar Gunnarsson att utses ganska snart.

- Det finns många bra namn som är aktuella och man får hoppas att i och med en ny parkchef också nya idéer kommer som kan föra Orrskogen framåt, säger Lars-Enar.

De pubaftnar man anordnat de senaste åren har exempelvis visat sig vara lönsamma och de har gett en viss vinst. Däremot har det varit svårare att locka folk till de traditionella danskvällarna frånsett då "Dansbandsveckan" som blivit en succé som saknar motstycke i hela Norden idag.

Känner vi Lars-Enar rätt så kommer han förmodligen att finnas med delvis även efter sin pensionering.

- Det är klart skulle det visa sig att man någon gång vill ha hjälp kanske man ställer upp säger Lars-Enar som annars räknar med att få en lugn och behaglig höst.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons