Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Parkeringskaos i Ludvika

Annons

Det var tämligen fritt att felparkera på grönytor, trottoarer och annat som normalt sett ger parkeringsbot direkt.

Skälet, Rally SM med 124 tävlingseekipage och alla servicebilar mitt inne centrum.

Redan på fredagsmorgonen stoppades tidningens personal som fysiskt hindrades att parkera på tidningens uppmärkta personalparkering.

När undertecknad vände sig till närpolispolischefen Mats Winroth för att höra vilka regler som gäller och polisanmäla att någon tagit personalparkeringen säger Winroth

-Tillståndet att ockupera parkeringen har Bergslagsrallyt fått av Christer Lindberg på Ludvika kommun.

-Men parkeringsplatser som är någon annans kan man ju inte ockupera. Hyrda parkeringar får man ju inta ta, säger Mats Winroth som inte ville ta emot en anmälan då han slutat för dagen.

Jonny Hammarbäck som är presstalesman för Bergslagsrallyt konstaterar att det blivit många konflikter, inte bara med NLTs personal.

- Naturligtvis har vi ingen rätt att ta tidningens parkeringplats. Jag beklagar det men vi trodde att vi fått tillåtelse av kommunen att ta hela parkeringen som ser ut som en hästsko.

- Vi har oerört trångt att få plats med detta stora arrangemang och det är ett stort arrangemang som drar mycket folk till Ludvika. Vi får se till att vi lär oss av detta för framtiden, säger Hanmmarbäck som hoppas att det finns förståelse för att det nu blivit som det blivit.

Han hoppas också att kommunens parkeringsvakter ser mellan fingrarna på alla som parkerat fel och om det nu visar sig att många fått parkeringsböter så lovar han att arrangören ska sätta sig tillsammans med kommunen för att diskutera den saken.

- Vi är fullt medvetna om att parkeringen blivit ett större problem än vad vi kunnat förutse. Det har blivit fel i kommunikationmen med kommunens gatukontor, konstaterar Jonny Hammarbäck.

Kommunens personalparkering trodde sig arrangörerna också ha fått tillåtelse att använda och det gav mängder med tvister med kommunens personal i Folkets hus.

- När vi upptäckte att vi inte hade fått det tillståndet så var ju skadan redan skedd, säger Hammarbäck

Kommunens Christer Lindberg som utfördat tillståndet gjorde sig totalt omöjlig att nå för kommunens kommentar och förklaring till varför inte fastighetsägare eller allmänheten fått information om helgens parkeringskaos innan det var ett faktum.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons