Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Parkerings- fälla vid Zornmuséet

Annons

På relativt kort tidsrymd har två parkerade bilar rullat nedför slänten ner i kanalen. Senaste tillfället var på torsdag morgon.

En kvinna parkerade sin bil mitt på den till synes plana parkeringen cirka 20 meter från sluttningen.

Medan hon var borta såg några städarbetare hur en bil kom backande emot dem där trottoaren övergår till grässlänt.

Städarbetarna trodde att först att en bilist i bilen skulle backa bort till dem och fråga om något. De blev förvånade när bilen backade förbi, nedför slänten för att hamna i kanalens vatteng.

En vaktmästare i området gick bort och hämtade kvinnan, som bara kunde konstatera faktum.

För tidningen visade kvinnan hur hon parkerat bilen 20 meter bort. Hon drog sig minnes att hon lagt in en växel och dragit åt handbromsen. På den nästan plana sluttningen har bilen sedan rullat, passerat en trottoarkant och sedan fått fart nedför slänten.

För några år sedan drabbade samma sak en Morabo, som lånat ut sin bil till en släkting. Även den bilen parkerades en bit från slänten, men rullade sedan baklänges samma väg.

Enligt Mora kommuns gatuansvarige finns en trottoarkant som avgränsar parkeringen. Någon ytterligare kommentar vill han inte göra i ärendet utan anser att ansvaret helt och hållet ligger på bilföraren.

I vintras lades Vasaloppets sträck-ning om just vid parkeringen och flyttades från trottoaren utmed Zornmuséet, tio meter bort över parkeringen. Johnny Nilsson utgår ifrån att inga schaktningsarbeten utfördes i den aktuella slänten. Bansträckningen flyttades utan att några åtgärder på marken var nödvändiga.

HANS OLANDER

Mer läsning

Annons