Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Parkeringar vid Sveatorget

Annons

Eva Nordin har på allvar kommit igång med sitt konsultuppdrag. Ett uppdrag som varar i sex månader och lägger grunden för en mer långsiktig satsning.

Fastighetsägare, köpmän och kommunen anlitar henne för att utveckla centrum. Hon har varit igång sedan 15 december. Under denna tid har flera nyheter kommit, som påverkar centrum.

- Vissa saker måste man göra, en del är tydligt. Man måste ändra infrastrukturen i Borlänge centrum. Det har med stadsplaneringen att göra. Man ska ta sig in i centrum på ett lätt sätt, säger Eva Nordin.

Hon menar att det finns många delar i detta, att öppna Stationsgatan för trafik är en sådan, en viktig symbolfråga. Men inte den enda. Eva Nordin har tagit fram förslag på ett 15 punkters program att arbeta med under det kommande halvåret, fram till sommaren.

En del av punkterna syns härintill. Men inte alla. En del vill hon först att styrgruppen ska ta del av, och eventuellt besluta om.

- Vi måste få butikerna att ta ett samlat grepp och enas runt vissa saker. Som enhetliga öppettider och gemensam marknadsföring.

Hon menar också att det måste klargöras exakt vem som ansvarar för vad. När konsultuppdraget är slutfört menar Nordin att arbetet för att utveckla centrum måste fortsätta. Mål bör sättas på exempelvis tre och fem års sikt.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons