Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Paret Avér säljer hotellet

Annons

May och Hasse som kom från Stockholm tog över hotellet den första april 1999, efter Börje Johanesson som drivit det i 18 år.

- Han var en legend så det var inte lätt att komma efter honom, men det har gått bra, säger May som dock konstaterar att det varit jobbigare än vad hon tänkt sig då de började.

I början bodde Hasse och May i hotellets annex och då hände det att de fick gå upp mitt i natten och släppa in folk som ville hyra rum.

- Man behöver faktiskt regelbunden sömn, konstaterar de.

Hasse och May har satsat mycket på hotellet och restaurangen. De har installerat pelletsuppvärmning, byggt om baren, installerat nya maskiner i köket och bytt ut alla sängar i hotellrummen och dessutom byggt en verandra som det går att plocka undan på vintern.

- Livet i Järna är intressant, det är ett speciellt folk här som vi tagit till oss. Att vara krögare handlar inte bara om mat och drycker. På krögarkakan finns också en stor social bit då många ensamma människor söker någon att prata med.

Hotellet och restaurangen blir en träffpunkt och May och Hasse konstaterar att ungdomar från de olika byarna lärt sig umgås utan att börja slåss.

- Vi har dessutom många äldre människor som gäster, folk från andra orter som kommer hit för att äta.

Krögarlivet har som sagt varit jobbigare än vad May tänkt sig.

- Vi har oftast arbetat sju dagar i veckan, förklarar Hasse.

- Vi ångrar inte en sekund att vi flyttade till Järna, det är det bästa vi gjort.

May och Hasse har ett hus i Snöborg så de tänker inte återvända till Stockholm. May har redan fått arbete på skolan och Hasse väntar med att söka jobb tills hotellet är sålt.

De har anlitat en mäklare som fått 15 svar på en annons.

- Men vi har ingen brådska, försäljningen får ta den tid den tar, säger Hasse.

JAN NORBERG

Mer läsning

Annons