Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pär Sörman stolt och glad

Annons

Sörman blir för övrigt något av en jubilar då det i år är 40 år sedan hembygdsforskaren Otto Blixt i Vännebo tilldelades det första stipendiet. Året var 1963.

– Jag är inte helt säker på att priset utdelats varje år men det kan inte vara mer än kanske ett par gånger som vi inte har haft en lämplig kandidat, tror Lena Carlsson.

Prissumman är för övrigt på
20 000 kronor och dessutom ett diplom för att inte tala om äran.
Pär Sörman har under flera år turnerat runt om i landet med sin musikaliska enmansteater ”En spelmans saga”. Han är både sångare, skådespelare och regissör på en och samma gång.
Han spelar gitarr, giga och munspel.
Till våra trakter kommer han för att framföra just ”En spelmans saga” på Folkets hus i Nyhammar den 1 augusti. Detta i samband med årets Dan Anderssonvecka.
Priset kommer att delas ut vid Luossafesten den 3 augusti i Skattlösberg.
Medlemmar i Dan Andersson-sällskapet har rätt att föreslå en kandidat till priskommittén. Dessa i sin tur lägger sedan fram sitt förslag till styrelsen.
– Det var en överväldigande majoritet med Pär Sörmans namn bland förslagsställarna. Vi hade inga som helst problem att fatta beslutet i styrelsen, säger styrelseledamoten och föreståndaren för Dan Anderssons museum i Ludvika, Lena Carlsson.
Att Pär Sörman är en värdig stipendiat bland alla Dan Anderssons vänner torde vara odiskutabelt.

HARALD LOHSE

Mer läsning

Annons