Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pangstart på Malungs marknad

Annons

u Det blev en pangstart då Malungs marknad drog igång på fredagen.

Folk började att strömma till marknadsområdet redan tidigt på dagen och på eftermiddagen var det mycket folk i rörelse både efter marknadsgatorna och vid tivoliområdet där barnen åkte karusell så det stod härliga till. Det var också perfekt marknadsväder med sol och lagom värme.

Flera marknadshandlare vi träffade under eftermiddagen var nöjda med starten och de ansåg att det var en bättre fredag än det brukar vara vid Malungs marknad,

Det var också bra ordning på marknaden fram till kvällen och de två patrullerande polismännen Bo Olsson och Alf Karlsson som vi träffade tyckte att marknadsbesökarna skötte sig perfekt.

Marknaden fortsätter nu under lördagen och söndagen.

Under lördagen kommer "Malungsstjärnan" att koras, ett program med unga artister som leds av Roffe Lind från den stora scenen inom marknadsområdet och sen blir det lilla godisregnet innan festligheterna fortsätter på Orrskogen. Där spelar Fernandoz orkester från Värmland dansmusiken och ett scenframträdande blir det också på ena scenen av Partypolarna från Malung. Ett verkligt populärt gäng som väntas dra en hel del publik. Som kuriosa har man sen en kortare föreställning av en strippa.

Vild-Hasse Bengtsson med sina korvar fanns naturligtvis på plats och han har alltid haft samma plats på Malungs marknad och den här gången var han mycket nöjd.

- Det har verkligen varit en pangstart. Folk har kommit tidigare och de är pigga på att handla, säger Vild-Hasse samtidigt som han drar sina traditionella ramsor och säljer korvar till marknadsbesökarna.

Söndagen är sista marknadsdagen och det blir en avslutning som heter duga då det populära bandet Barbados kommer till Orrskogen.

- Vi räknar med jättepublik både på lördagen och söndagen på Orrskogen, säger marknadsgeneralen Evert Ryen som under fredagen hade mycket att stå i men som vanligt löste han alla problem som dök upp till allas belåtenhet.

Det är 32:a året som Malungs marknad arrangeras under våren och med den start marknaden fick på fredagen kan årets marknad mycket väl bli den bästa någonsin både för handlarna och för arrangörerna.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons