Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pampig invigning i Lima

Annons

Det hela inleddes med klockringning och en inmarsch av barn med klubbskyltar.

Carl-Johan Bergman skidskytt på landslagsnivå fick sedan äran och hedersuppdraget att tala från predikstolen. Detta gjorde han på ett sätt som kom att fånga både ung och gammal. Ett annorlunda tal av en "präst" som helt gick hem bland invigningsbesökarna.

Innan detta framträdande hade kvartetten Petra, Caroline, Matilda och Madeleine framträtt med sång. Petra och Madeleine framförde också ett eget nummer.

Därefter tog komminister Jan Busk över och presenterade de elva tidigare OS-deltagare som nu fanns på plats. De kallades fram till koret där sedan den officiella invigningen. Janne Stefansson kapade med en såg av en lång skida, därefter tog Roger Westling över och förklarade SM-tävlingarna invigda.

De elva olympier som fanns på plats var skidskyttarna Lars-Göran Arvidsson, Tore Eriksson, Tommy Höglund, Roger Westling och Holmfrid Olsson, längdåkarna Bruno Åvik, Janne Stefansson, Torsten Samuelsson och Gunnar Samuelsson, alpine åkaren Martin Hansson och Tommy Gillerås som tävlat i handikapp-OS. Tyvärr hade den främste av Limas OS-deltagare genom tiderna Sixten Jernberg inte tillfälle att medverka, eftersom han var överbelastad med arbete hemma i fritidsbyn.

Den högtidliga invigningen i Lima kyrka avslutades med att man sjöng den svenska nationalsången. Därefter följde ett färgsprakande fyrverkeri utanför kyrkan. För en del av de medverkande avslutades invigningsfestligheterna med ett mindre samkväm inne i församlingshemmet.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons