Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Palestinier dödade i israelisk räd

Annons

Sex palestinier dödades och ytterligare 32 skadades i samband med den israeliska arméns operationer i södra Gazaremsan på tisdagen, rapporterar Haaretz i sin nätupplaga.

Två av de dödade palestinierna tillhörde Hamas och två var civila medan det fortfarande var oklart om de två övriga döda var militanta eller civila.

En israelisk soldat skadades lindrigt i samband med striderna.

Hamas uppgav att en av deras män dödats strax före gryningen i en räd öster om staden Khan Yunis. Ytterligare en Hamas-medlem dödades tillsammans med sin 60-åriga mor när marktrupper besköt deras hus.

En civil sköts ihjäl när han gick upp på taket till sitt hus.

Ytterligare två palestinier dödades, en 18-årig respektive en 20-årig man.

Arméradion rapporterade att soldater samlat in alla manliga lokalinvånare över 16 år och förhörde dem för att få fram information om militanta palestinier. Omkring 100 personer greps.

I ett uttalande uppgav armén att flyganfall riktats mot väpnade militanta palestinier vid fyra separata tillfällen medan soldater på marken genomförde gripanden. Flyganfallen träffade sina mål, enligt armén skriver Haaretz.

Under sammandrabbningarna i främst bostadsområden, sade Hamas att dess män skjutit med maskingevär samt skjutit pansarskott.

Ögonvittnen uppgav att maskingevärselden besvarats av israeliska prickskyttar på tak.

En talesman för den israeliska armén sade att operationen genomfördes i avsikt att hitta ett misstänkt tunnelnätverk i Gaza och för att förhindra Qassamraketer från att nå västra Negevöknen i södra Israel.

TT

Mer läsning

Annons