Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Paket-krångel möjligt att lösa

Annons

Med postens omorganisation i våras kom paket-krånglet för de boende i Enviken och Sundborn.

Protesterna fick posten att tänka om.

Nu kan den som vill få sina paket leverade hem till byn skriva ett eget avtal med posten.

Fram till i våras hämtades paket alltid ut på Shell i Enviken eller på Paletten i Sundborn. Det var bara att gå dit med avin i handen.

Men efter omorganisationen blev paketen kvar på posten i Svärdsjö. Den kund som inte ville hämta dem där, måste ringa för att få sitt paket utkört till butiken i Sundborn eller bensinstationen i Enviken.

- Tanken med det nya konceptet var att ge kunden större valfrihet. Men i Sundborn och Enviken blev det lite fel, rent geografiskt. Svärdsjö ligger "åt fel håll", för de flesta, säger Mikael Andersson, postcenterchef i Svärdsjö.

Arne Stolpe i Sundborn var en av dem som reagerade på nyordningen. Familjen handlar ofta via postorder. Det var många paket som skulle dirigeras rätt, samtidigt som väntetiden alltid förlängdes med någon dag.

- Helt bedrövligt! var Arnes omdöme om postens pakethantering.

- Postadressen på paketen är "Sundborn". Vad ska de i Svärdjö och göra? undrade han.

Arne har bott i Sundborn sedan 80-talets början och sett post- och bankkontor försvinna från byn, tillsammans med annan service. Paketkrånglet såg han som ännu ett steg åt samma håll.

Arne Stolpe var inte ensam om att bli upprörd. Och reaktionerna har fått posten att tänka om när det gäller Sundborn och Enviken.

Sedan några veckor tillbaka blir alla som ringer postcentret i Svärdsjö för utkörning av paket, upplysta om att de kan teckna ett eget avtal med posten.

Avtalen går ut på att familjen får alla sina paket levererade till butiken i Sundborn eller bensinstationen i Enviken.

Precis som förr och utan telefonsamtal till Svärdsjö.

INGER WALLIN

Mer läsning

Annons