Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

På väg till musikalhimlen

Annons

Anna Hellström, 19 år, från Falun, har bestämt sig för att bli en stjärna på musikalhimlen.

Svårt att misstro, när man har träffat henne.

Målet är att erövra Oscarsteatern i Stockholm eller varför inte West End i London eller New York. Anna är en mycket målmedveten tjej och hon tänker lysa på musikalscenen, helst i rollen som den kaxiga tjejen Roxy i världsberömda musikalen Chicago.

Självklart är Petra Nielsen den stora idolen. Dessutom räknar Anna med att i framtiden bli bjuden till Allsång på Skansen. Det ingår om man vill bli folkkär i Sverige, menar Anna.

Anna Hellström är en vanlig Falutjej med ovanliga intressen. Pappan är ingenjör, mamman SYO-konsulent och de två äldre bröderna är datatekniker. Att hon har valt en helt annan väg i livet beror på att hon tidigt i barndomen fick ett stort intresse för dans och musik.

Redan som sexåring spelade hon teater och besökte många dans- och sångföreställningar med sin mor. I skolan höll hon på med alla möjliga sporter: fotboll, friidrott, pingis, innebandy, men gymnastiken var en favorit.

När hon var tretton, tog dansen över gymnastiken. Och då kom beslutet: hon skulle bli musikalartist.

- Det finns inget annat jag kan tänka mig göra i livet, säger Anna.

Sedan dess har Anna hunnit plugga klart på dans- och musikallinjen i Sandviken, hon har åkt på flera "musikalresor" utomlands för att få inspiration, tagit extra lektioner i street dance, balett och sång, deltagit i flera amatöruppsättningar.

- Jag satsar hårt eftersom jag vill verkligen lära mig och bli bra. Men det är viktigt att alltid stå med båda fötterna på jorden. Jag har inget emot att bli känd som musikalartist, men jag skulle aldrig vilja bli känd i någon dokusåpa, säger hon.

Nästa måndag börjar Anna på Performing Arts School (Dans-forum) i Göteborg. Det var första gången hon sökte utbildningen och nu är hon en av de yngsta eleverna bland de 30 utvalda av totalt 180 sökande. Utbildningen varar i tre år och är känd för sina tuffa regler.

Musikalartistbanan är taggig, dans på endast rosor kan ingen räkna med. Anna berättar att familjens stöd var otroligt viktigt för henne. Familjemedlemmarna turades om i telefonluren när Anna ringde från Göteborg under antagningsdagarna.

Eftersom det är betydligt fler tjejer än killar som söker till skolan är konkurrensen bland de kvinnliga sökande mycket större. Men Anna klarade sig utan problem genom alla tre gallringarna under antagningen.

Varför tror du att just du blev antagen?

- Jag har en naturlig utstrålning när jag står på scenen. Jag ler inte för att jag bör le, utan för att jag gillar det jag gör. Och det syns.

MIRA MICIC

Mer läsning

Annons