Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

På väg att bli en het fråga

Annons

Riksdagen har sagt nej till förslaget att upphöja riks 45 till Europaväg, vilket har fått Motormännens riksförbund (MRF) att agera.

- Vi ger oss inte. 45:an är livsnerven för Sveriges inland och den måste bli europaväg. Förra veckans riksdags-nej bör bli föremål för en ny prövning efter nästa riksdagsval då majoriteterna kan ligga helt annorlunda, säger Maria Spetz, vd i MRF.

Den här veckan har representanter från MRF åkt längs daladelen av riksväg 45, för att kolla vägstandard och besöka de olika kommunerna för att pejla folkopinionen och samla in namn för att få ytterligare argument för att trycka på beslutsfattarna i europavägsfrågan.

E45 sträcker sig i dag från Italien till Danmark och Vägverkets generaldirektör Ingemar Skogö är positiv till att den efter färjeturen till Göteborg får en fortsättning genom inlandet upp till Karesuando.

Motormännens riksförbund lovar dessutom att avkräva alla politiska partier och riksdagskandidater besked om var de står i europavägsfrågan inför valet 2006.

Mer läsning

Annons