Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

På studieresa till Bohuslän

Annons

Arrangemanget har skett inom ramen för Projekt Träna för livet och resan till Öddö gjordes möjlig genom ekonomiskt bidrag från Skandia.

Studier och avkoppling har blandats till en trivsam enhet under de här dagarna och bland annat gjordes besök på Fredrikstads fästning i Halden.

Ungdomarna har också fått känna på västkustfiske av olika slag. Givetvis ingick krabbfiske som en del i fältstudierna, liksom en närmare titt på traktens erkänt intressanta flora. Kanoting och båtrodd tillhörde också de mera uppskattade inslagen i västkustvistelsen.

Operationsbas för de olika aktiviteterna har varit kolonin på Öddö, en välkänd miljö för många generationer i området Grängesberg, Grangärde, Ludvika eftersom den gamla kolonin har existerat i den funktionen i precis 100 år vid det här laget.

- När man sammanfattar de här dagarna så kan man konstatera att det har varit mycket givande och alla eleverna har ställt upp med fina insatser både vad det gällt måltidsplanering och arbete, säger läraren Jan Larsson.

I sammanhanget kan nämnas att det planeras ytterligare en "jubileumsresa" till Öddö, för allmänheten, i september månad. Redan tidigare har, som bekant, en jubileumsresa arrangerats och det uppmuntrade arrangörerna att göra en uppföljning.

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons