Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

På spaning efter skummisar

Annons

I onsdags kväll träffades 15 personer på församlingshemmet för att diskutera möjligheten att bilda en nattpatrull som ska åka runt och hålla ögonen öppna för vad som sker i bygden på nätterna.

- Det är mycket skumt folk ute och smyger på nätterna, förklarade Allan Avér.

Då och då är det inbrott någonstans. För någon vecka sedan var det flera inbrott på Myrbacka och detta fick företagaren Magnus Eriksson att ta initiativet till att bilda en nattpatrull.

- Det är ingen rolig anledning till att vi sitter här, konstaterade Magnus, som har erfarenhet av att arbeta som väktare och ordningsvakt.

Han poängterade att nattpatrullverksamheten måste drivas helt på ideell basis.

- Vi ska vara ute och hålla koll på vad som sker för att kunna larma polis och räddningstjänst om vi upptäcker någonting.

Nattpatrullen ska förhoppningsvis verka avskräckande på dem som planerar olagligheter. Om det ändå händer någonting ska patrullen agera försiktigt.

-Min tanke är att vi aldrig ska lämna bilen, förklarade Magnus. Patrullmedlemmarna kan ju aldrig veta vad det är för slags människor som de träffar på. Men de ska försöka ta signalement och bilnummer samt larma polis om de upptäcker ett inbrott.

En av de intresserade, Gunnar Andersson, påpekade att det är viktigt att nattpatrullen syns, det kan vara ett sätt att förebygga brott.

- Jag vill att vi ska fungera lite som vuxna på stan som pratar med ungdomar som vi träffar på, sa han.

- Jag vill få igång det här för att kunna sova lite lugnare om nätterna, förklarade Magnus.

JAN NORBERG

Mer läsning

Annons