Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

På samma platta

Annons

Men kommunstyrelsen är inte helt enig och man kan räkna med fortsatt debatt fram tills ärendet ska avgöras vid kommunfullmäktiges möte i september.

I kommunstyrelsen var det två ledamöter, Carina Albertsson (s) och Bengt Thorén (fp), som reserverade sig mot beslutet. De ansåg att det skulle vara bättre att bygga en idrottshall inom ramen för mötesplats Malung, som går ut på att bygga om tomma hyreshus. Detta skulle lösa fler problem, både för kommunen och bostadsbolaget Malungshem, än att nu sätta upp en gympahall vid skolan. De vill tidigarelägga Mötesplats Malung.

Men majoriteten i kommun- styrelsen har nu tagit ställning för en återuppbyggnad vid Blomsterbäckens skola. Därmed täcks bygget ekonomiskt in med försäkringsersättningen efter branden. Detta är också den lösning som majoriteten i barn- och utbildningsnämnden önskat.

Den nya hallen ska byggas upp på samma platta som den brunna hallen. Den kommer att få en något större yta för aktiviteter, eftersom en del av de biutrymmen som förut fanns vid gymnastiksalen inte längre behövs. Den nya Blomsterbäckshallen kommer att få en yta på 190 kvadratmeter.

Alternativet som diskuteras är att bygga om en del av bostadsområdet Fällen, riva ut lägenheter och göra en gymnastiksal som en del av framtidssatsningen mötesplats Malung.

I debatten som föregått beslutet har man frågat sig vilket av alternativen som är mest fördelaktigt totalt sett för kommunen, ur ekonomisk synpunkt.

Kommunchefen Eric Wickes har gjort en undersökning och kommit fram till att skillnaden är marginell. Han finner att det blir drygt 30 000 kronor billigare om året för Blomsterbäckshallen än för en hall inbyggd i Fällen.

Det finns de som anser att det här beslutet om Blomsterbäckshallen innebär att möjligheterna för att göra mötesplats Malung minskar ytterligare.

Men i ett uttalande säger Tom Martinsson (m) med instämmande av partikamraten Lars Backlund samt centerns Yvonne Eriksson och Pär Kindlund att beslutet inte ska ses som ställningstagande emot Mötesplats Malung.

- Med en kommande stor sporthall finns inte behov av ytterligare en gymnastiksal i Fällen. Mötesplats Malung är koncernmässigt fortfarande ett bättre alternativ än att bara riva hyreshus för att komma tillrätta med Malungshem ekonomi, heter det också i uttalandet.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons