Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

På jakt efter sommarjobb

Annons

Arbete hos Kopparstaden innebär att du är anställd av kommunen och arbetsuppgifterna är fastighetsskötsel, som att klippa gräs och buskar samt hålla det allmänt snyggt utanför bostäderna. Björn fick tipset att söka arbete där av sin pappa.

Hur sökte du jobbet?

- Jag fick ett papper från Kopparstaden där det stod att jag skulle skriva och berätta lite om mig själv, så det gjorde jag och skickade in.

Björn jobbade även förra året på Kopparstaden och han säger att jobbet var helt okej och att arbetsuppgifterna inte var så svåra att utföra.

Eftersom många ungdomar söker jobb där betyder det förstås att de får chansen att träffa nya människor precis som de flesta andra som sommarjobbar. Björn säger att mötet med nya vänner var det roligaste med jobbet.

Hur mycket tjänar du?

- Lönen beror på åldern. Jag som är 17 år tjänar ungefär 60 kronor i timmen. Jag jobbar på Kopparstaden i fem veckor nu i sommar vilket är minimum för den tiden sommarjobbare får arbeta där.

Är det bra arbetstider?

- De funkar. Jag tror att mina arbetstider kommer att bli från klockan sju på morgonen till fyra på eftermiddagen alla vardagar. Jag är ledig på helgerna.

Björn får alltså ihop en hel del pengar nu i sommar samtidigt som han också säger att han får fördelen att vara utomhus mycket och bli brun.

Vad ska du använda pengarna till?

- Festivaler.

SARA HALLIN

Mer läsning

Annons