Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

På Insjön häckar storfiskarna

Annons

Likt frusna fåglar sitter de och häckar ute på Insjön och gör sitt bästa för att lura

abborrarna.

Maggot eller inte? Enligt Ingemar Widell och Tage Eriksson spelar det ingen roll. Hittar man rätt plats på isen så nappar det bra ändå.

- Som Rune Lindström sa, "Det är trona det beror på!" säger Ingemar Widell och borrar ett nytt hål. Den här gången lite närmare fiskekamraten Tage Eriksson.

I dag är det Insjöns abborrar som ska luras, men på Byrviken brukar herrarna också pröva fiskelyckan.

- Vi är ute cirka tre timmar om dagen. I söndags var det tävling och jag vann! Ingemar kom tvåa, berättar Tage Eriksson.

Fångsten för dagen är av det mindre slaget, men både Tage och Ingemar bedyrar att de dragit upp abborrar omkring halvkilot - förut en dag.

En bit bort, men tillräckligt nära för att vara inom den magiska cirkeln där abborrarna håller till, sitter Mikael Larsson från Insjön.

- Han är en riktig storfiskare, berättar Tage.

- Jasså säger han det, skrattar Mikael. Jo, nog brukar jag fiska en hel del. Det är skönt att vara ute och vad det gäller fiskelyckan så spelar vädret ingen roll.

Med ryggen åt de andra sitter ändå den som för dagen får titeln "Storfiskaren". Han vill inte vara med på bild i tidningen, men berättar ändå att han härom dagen fick en abborre på ett kilo. Den var 38 centimeter lång.

Dagens fångst är långt ifrån de måtten, men "Storfiskaren" kan ändå visa upp de största fiskarna på Insjön denna kulna februaridag.

Gemensamt för herrarna på isen är att alla små abborrar går till egna och grannars katter och de större fiskarna hamnar i den egna stekpannan.

ANNKI HÄLLBERG

Mer läsning

Annons