Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

På besök hos goda exempel

Annons

Under en halvdag fokuserade riksdagskandidaten Ulrik Lindgren och oppositionsrådet i landstinget Birgitta Sacrédeus på familje- och äldrefrågor i Gagnefs kommun. Två av kristdemokraternas kärnfrågor inför höstens val.

Torsdagseftermiddagen inleddes med ett besök på öppna förskolan på Flodvägen. Birgitta Sacrédeus, som bland annat föreslagit att landstinget gör en kartläggning över var i länet det finns familjecentrum, ser det som en förmån att få besöka ett fungerande Familjens hus i Gagnef.

- Jag är redan såld på idén att samla olika funktioner som drivs av kommun, landsting och frivilligorganisationer under ett samarbetstak. Det är intressant att se hur det fungerar i praktiken. Vi saknar naturliga mötesplatser i dag och det har man lyckats skapa här, säger Birgitta Sacrédeus.

Vid besöket på Rosengården uttalade Ulrik Lindgren ett löfte till de ekonomiskt sämst lottade pensionärerna. Kristdemokraterna vill redan under kommande mandatperiod förbättra situationen för de ekonomiskt mest missgynnade med tusen kronor per månad.

Under torgmötet förde Birgitta Sacrédeus och Ulrik Lindgren en dialog om familje- och äldrefrågor. Samt tog upp frågan om orsakerna till långtidssjukrivningar och diskuterade även otryggheten i dagens samhälle.

Enligt kristdemokraternas syn har allt sin grund i en bra familjepolitik, där man utgår från barnets perspektiv.

Birgitta Sacrédeus beklagade också centerns avhopp från den traditionella familjepolitiken.

KARIN PAULSSON

Mer läsning

Annons