Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

P-Floyd – för entusiasternas skull

Annons

För sex år sedan kom Janne Stumsner, gitarrist i P-Floyd, på att hans gamla lada faktiskt kunde användas till något. Han gjorde i ordning ladan och sedan dess har hans band P-Floyd spelat där varje sommar på något som faktiskt skulle kunna liknas vid en minifestival.

- Det kanske är lite galet det här men det är roligt, säger Janne och berättar att han ordnar det för glädjens skull.

Och just glädje är något man märker av Bruno Gustafsson kom till Skog i fredags för fjärde gången.

- Jag kommer år efter år eftersom det är så trevliga människor här, säger han. Och så är det musiken förstås.

- Alla som kommer hit måste gilla Pink Floyd, säger Hans Wikström. Han besöker också festivalen för fjärde gången. Och för två år sedan träffades han och Christine Sundström här uppe. Nu väntar de barn tillsammans. Hans som kommer från Vänersborg hittade till Skog och konserten tack vare sin Pink Floyd-hemsida.

Varje år har P-Floyd-konserten uppe i Skog ett speciellt tema. I år är konserten en hyllning till alla entusiaster som kommer år efter år. Micke Munther är en av dem.

- Jag skulle aldrig missa det här. Hade jag ett jobb där jag inte fick semester skulle jag säga upp mig för att åka på detta, säger han. Och att han är en entusiast går inte att ta miste på. Han står mitt i spöregnet i linne och shorts. Och det är nog tack vare personer som honom som den lilla festivalen med 400 besökare vuxit till en festival som besöks av 1 000 personer.

EMELIE SMEDSLUND

Mer läsning

Annons