Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ovisst in i det sista

Annons

Förskolan Konvaljen har fyra avdelningar. Det är två avdelningar för syskongrupper och två för småbarn.

Pratet om en ombyggnation startade i höstas. Då sades det att syskonavdelningarna på 21 barn skulle flyttas. Till en mindre lokal. Vilket föräldrarna inte tyckte var en bra lösning.

- Vi krävde information och satte upp namnlistor, förklarar Katarina Eriksson.

Namnlistor som föräldrarna beordrades att ta ner av biträdande rektor för Gustafs barn-och skolområde, Anki Gustafsson, hävdar Katarina Eriksson.

Föräldrar med barn på avdelningen Knappen gick ihop och skrev en skrivelse till de ansvariga. Något svar på skrivelsen har de inte fått.

Hon säger att hon vid flera tillfällen pratat med såväl personal som Anki Gustafsson om hur framtiden ser ut. Men några svar har hon inte fått.

- Personalen är verkligen guld värd och gör sitt bästa. Men det är precis som om de blivit belagda med munkavle, säger Katarina Eriksson.

I onsdags hölls ett informationsmöte på förskolan. Ett möte där Katarina Eriksson inte kunde delta eftersom hon jobbade.

Med på mötet var däremot Cissi Nordström, som även hon har barn på avdelningen Knappen.

- Vi föräldrar fick ingen information om vad mötet skulle handla om. Så när vi kom dit så var Anki Gustafsson och Stefan Forsmark (rektor, Gustafs barn-och skolområde) där och sa att nästa vecka startar ombyggnationen, berättar Cissi Nordström.

Hon säger att hon blev bestört och kände sig överkörd. Hon trodde, liksom flera andra föräldrar, att eftersom skrivelsen inte blivit bemött att planerna på ombyggnation lagts på hyllan.

- När Anki Gustafsson fick frågan om hur mycket den här ombyggnationen kommer att kosta så svarade hon 100 000 kronor. Det är ju inte klokt. Vart ska de få de pengarna ifrån, undrar Cissi Nordström.

Enligt Cissi Nordström ställde föräldrarna en rad frågor till Anki Gustafsson och Stefan Forsmark. Bland annat om vilka för- och nackdelar de upptäckt med ombyggnationen.

- De kunde inte svara på frågorna. De kan inte ha gjort en fullständig konsekvensanalys av det här, säger Cissi Nordström.

Hon undrar också hur små ytor barnen från Knappen ska få. Bland annat ska det byggas en toalett i lokalen, eftersom det inte finns tillräckligt med toaletter i dag.

- Exakt hur mycket yta blir det kvar. Jag frågade vid mötet hur mycket mindre den nya lokalen är men det kunde de inte svara på. De har alltså inte ens mätt lokalen, säger Cissi Nordström upprört.

Katarina Eriksson håller med Cissi Nordström. Hon känner sig också överkörd, trots att hon inte deltog i mötet.

Hon utgick ifrån att alla föräldrar skulle få information om vad som sagts på mötet. Men det var först i går när hon kom för att hämta sin son som sanningen kom fram.

Ombyggnationen startar nästa vecka.

- Jag blev så klart förbannad. Det här är det viktigaste jag har, säger hon och pekar på Adrian och fortsätter:

- Att inte få information om hur och vart och varför de ska bygga om hans avdelning. Det är ju faktiskt hans "kontor" där han tillbringar hela sina dagar, säger hon.

Cissi Nordström håller med och påpekar att det är barnens arbetsmiljö det handlar om. Hon undrar hur ljudnivån kommer att bli med mindre lokaler.

Båda anser att hela ärendet skötts dåligt av de ansvariga.

- Jag vill ha information om vad som ska göras och varför. Jag tycker faktiskt att jag har rätt att veta hur verksamheten ska se ut, säger Katarina Eriksson.

- Det här är inte demokrati, säger Cissi Nordström.

Fotnot: Tidningen har sökt Anki Gustafsson för en kommentar, utan att lyckas.

MARIA STERNLJUNG YAGMUR

Mer läsning

Annons