Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ovisst för många - men Ingvar vet

Annons

Att kommunen ska ledas av tre stabschefer, Olle Emanuelsson, Catarina Willman och Anders Engström var klart sedan tidigare.

Nu har kommunstyrelsen bestämt att gymnasiet, VUC, och lärcentrum skiljs från övrig skolverksamhet och placeras i näringslivsenheten som lyder unders stabschef Olle Emanuelsson. Ingemar Karlsson får fortsätta som rektor för VUC och Gunnar Lindholm blir kvar som rektor för Lärcentrum.

Övrig skolverksamhet och barnomsorg hör till produktionen av kärnverksamhet som har Anders Engström som stabschef.

Vem som ska vara chef för skolorna är inte klart ännu. Tjänsten ska annonseras ut internt. Krist-demokraten Torsten Larsson anser att det behövs en chef för grundskolan och en för förskolan, men majoriteten i kommunstyrelsen röstade emot honom.

De som är rektorer för nuvarande grundskoleenheter lever i ovisshet om framtiden. Det är sagt att den nye verksamhetschefen tillsammans med stabschefen Anders Engström ska ta ställning till rektorernas vara eller inte vara.

För kultur- och biblioteksverksamheten är det klart att Ingvar Björk får fortsätta som chef och för räddningstjänsten är Peter Qvarnström tillfällig räddningschef.

Sådant som rör turism och näringsliv ligger direkt under stabschefen Olle Emanuelsson.

Under Catarina Willmans fögderi blir Magnus Örtegren ansvarig för utrednings- och analys verksamheterna, Lena Tilja ansvarar för resurshanteringsfrågor och Peter Hedberg är finansansvarig.

I fråga om produktion av kärnverksamheter är Christer Nääs verksamhetsansvarig för stödproduktion dit sådant som fastigheter, kost och simhall hör plus en del annat. Tomas Isaksson har ansvaret för miljö- och byggverksamheten.

Malou Larsson är chef för IFO, individ- och familjeomsorgen, Eva Proos och Berit Daniels-Wik har hand om särskilt stöd till funktionshindrade. Tjänsten som verksamhetsansvarig för äldreomsorgen är ännu inte tillsatt.

JAN NORBERG

Mer läsning

Annons