Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Överraska på alla hjärtans dag

Annons

Möt din älskade i dörren med ett middagsbord bakom dig vackert dukat med linneduk och ert finaste porslin, eller i raringens älsklingsfärger. Forma oregelbundna hjärtan av änglahår som bordsdekoration, strö blommor runt tallrikarna och tänd levande ljus.

För att göra kvällen riktigt lyckad är det viktigt att stämningen är rätt från start.

Varför inte hjälpa blommorna på middagsbordet på traven med väldoftande eterisk olja i en oljelampa?

Ros har en romantisk och klassiskt lyxig doft som är avslappnande och upplyftande för sinnet.

Om dagen varit stressig och ni behöver komma ner i varv litet innan maten ska ylang ylang verka avslappnande och harmoniserande men också vara sexuellt lusthöjande och öka livsaptiten.

Den klassiska alla hjärtans dags middagen är antagligen en tre rätters meny med exempelvis anka till huvudrätt och något kladdigt i choklad till dessert.

Men om man tänker sig ett romantiskt efterspel efter middagen ska maten inte vara så tung och mäktig.

Gör plockmat i stället, flera små rätter som går bra att göra i god tid innan middagen och sedan äta kalla.

Skär och lägg sedan vackert upp exotisk frukt på ett fat till dessert. Det ser mycket inbjudande ut och landar skönt och lätt i magen.

Att laga maten i förväg har den stora fördelen att du inte bara hinner duka bordet i lugn och ro utan också göra dig själv fin för din raring innan han eller hon kommer hem. Att klä upp sig bara för varandra och en middag hemma är romantiskt.

Så tag en dag i bland och turas om att skämma bort varandra. Alla hjärtans dag är en bra dag att börja på, men låt den inte bli den enda!

ANNA KLINTASP

Mer läsning

Annons