Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Överkörda av de egna

Annons

De har två gånger föreslagit att den nedbrunna gymnastiksalen vid Blomsterbäcksskolan ska byggas upp på samma ställe. Båda gångerna har partikamraterna i kommunstyrelsens arbetsutskott ställt sig på andra sidan, tillsammans med borgerligheten, och vill att en ny gympahall ska byggas in i hyreshus i bostadsområdet Fällen.

- Jag ser på nyttan för skolan och kostnaden för vår förvaltning. Då är det bättre och billigare att ha hallen vid skolan. Men om skolförvaltningen får kompensation för den ökade kostnaden, drygt 200 000 kronor om året, så har jag inget emot att hallen byggs i Fällen, säger Bengt Nilsson (s), överkörd ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Frågan om hur den nedbrunna Blomsterhallen ska ersättas har ännu inte avgjorts slutligt.

I barn- och utbildningsnämnden har meningarna gått långt isär. Nämndens politiska majoritet, socialdemokrater och vänster, samt skolledningen har förordat en återuppbyggnad på samma plats som den nedbrunna hallen.

Nämndens borgerliga ledamöter har ansett att det är bättre att satsa pengarna på en gymnastiksal i ombyggda hyreshus i Fällen, som en del i framtidsprojektet mötesplats Malung.

Nu har kommunstyrelsens arbetsutskott för andra gången, och för övrigt helt enigt över partigränserna, förordat Fällen-hallen.

- Det är med blandade känslor som jag går emot mina partikamrater i facknämnden. Men min bedömning, sett till nyttan för kommunen som en koncern, är att vi ändå vinner mest på att bygga om hyreshus i Fällen och göra en gymnastiksal där. Avståndet mellan Blomsterbäcksskolan och Fällenområdet bör inte vara något stort problem för skolan, säger kommunalrådet Kurt Podgorski (s), som tillsammans med Johnny Skottheim (s), Lena Olsson (v), Tom Martinsson (m) och Pär Kindlund (c) - kommunstyrelsens arbetsutskott - var överens om att gå på samma linje som barn- och utbildningsnämndens borgerliga minoritet.

Att bygga en gymnastiksal i Fällen innebär att nio tomma lägenheter försvinner för det krisdrabbade kommunala bostadsbolaget. Kostnaden för hallen beräknas till cirka fem miljoner kronor.

För skolan blir hyran drygt 300 000 kronor om året, jämfört med cirka 100 000 kronor för en Blomsterhall uppbyggd vid skolan och helt med brandförsäkringspengar, som uppgår till 3,7 miljoner kronor.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons