Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Överklagar våldtäktsdom

Annons

Falu tingsrätt dömde också mannen att betala 285 000 kronor i skadestånd till kvinnan. Det gäller 250 000 kronor för kränkning och 30 000 för sveda och värk.

Nu överklagar 29-åringen tingsrättens dom till Svea hovrätt i ett försök att mildra fängelse-straffet och eventuellt också beloppet för skadeståndet.

Det var under tiden 22 december förra året fram till den 21 april i år som mannen våldtog kvinnan vid fem tillfällen. Tre gånger i mannens lägenhet i Säter och vid två tillfällen i en lägenhet i Stockholm.

Mannen hotade också döda kvinnan om hon inte gjorde som han sade.

Falu tingsrätt dömde också mannen för utpressning. Han hotade kvinnan som tvingades ta ut minst 1 500 kronor från sitt konto i en bankomat.

Tingsrätten fann att kvinnans berättelse styrktes av sammanlagt åtta vittnen som hördes bakom stängda dörrar. De hade vid olika tillfällen fått information från den utsatta kvinnan om vad hon tvingades gå igenom.

Den dömde 29-åringen fick genomgå en rättspsykiatrisk undersökning, men den visade att han var helt frisk. Därför kunde tingsrätten döma honom till fängelse.

BÖRJE GUSTAFSON

Mer läsning

Annons