Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Överklagar till Skolverket

Annons

Olympica AB överklagar Skolverkets avslag på företagets ansökan att starta frigymnasium i Garpenberg.

För drygt en månad sedan fick Olympicaskolan avslag på sin ansökan om att starta frigymnasiet.

Som skäl till sitt avslag angav verket bland annat att det utifrån ansökan inte är säkerställt att utbildningen kommer att ge de kunskaper som krävs enligt skollagen.

Inte heller tycker verket att skolans organisation och struktur är tydlig i ansökan, eller att det klargjorts hur mycket av undervisningen som verkligen kommer att hållas på engelska. Dessutom gör den bristfälliga elevprognosen att det finns anledning att ifrågasätta bifogad budget, enligt Skolverket.

- De har ju alltid rätt att överklaga men jag ser det som ett kraftfullt nej från Skolverkets sida, sade gymnasiechefen Pia Elmgren då i en kommentar till tidningen.

I sin överklagan till länsrätten i Stockholms län säger Olympicaskolan nu bland annat att engelskaundervisningen ska ske utifrån hur stor efterfrågan är. Man anser också att Olympicagymnasiets poängplaner stämmer väl överens med den kommunala gymnasieskolans poängplaner, och att elevprognosen för gymnasiet är god eftersom Olympicaskolan nu har högstadium. "Sökanden förstår inte att skolverket kan göra en sådan kortsiktig bedömning" skriver Olympica AB i överklagan.

FREDRIKA HILLERVIK

Mer läsning

Annons