Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Överklagar domen

Annons

I sin tidigare anställning som mellanchef på Leksands kommun köpte Leksandsbon in datorer och sålde dem sedan vidare. De flesta av datorerna köptes av elithockeyspelare och pengarna stoppade mannen i egen ficka.

En av kommunens datorer fanns också inkopplad i ett rum på Leksands IF:s kansli.

I tingsrätten förklarade mannen att han blivit överväldigad av att få vara så nära hockeystjärnorna och fixade datorerna för att han "ville vara en i gänget".

Leksandsbon har också för kommunen köpt in en mängd saker som inte hörde till hans verksamhet och som dessutom aldrig återfunnits. Exempelvis virke, färg, ett partytält, kubbspel, en trädgårdsgunga och diverse datorprylar.

För detta dömdes han i november förra året till ett års fängelse, något han nu alltså överklagar.

"NN erkänner förskingring, men bestrider att brottet skulle anses som grovt. I övrigt förnekar NN brott" står det i överklagandet till Svea hovrätt.

Kammaråklagare Catharina Wikner har även hon överklagat Mora tingsrätts dom mot Leksandsbon.

"Som tingsrätten funnit har NN haft ett långtgående eget budgetansvar och ansvar för den närmare utformningen av verksamheten och hans ställning har varit grundad på att arbetsgivaren - Leksands kommun - kunnat känna förtroende för honom. Jag anser att straffvärdet är högre än ett års fängelse", skriver Wikner till hovrätten.

Inget datum för hovrättens förhandling är ännu fastställt.

ANNKI HÄLLBERG

Mer läsning

Annons