Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Överklaganden av domar i knarkhärvan

Annons

I juni dömdes de fem inblandade, fyra män och en kvinna till olika långa fängelsestraff för bland annat narkotikabrott och brott mot vapenlagen.

Åklagaren anser i sin överklagan till Svea hovrätt att samtliga domar bör skärpas och de fem inblandade ska dömas för grovt narkotikabrott.

De två männen från Rättvik som hanterat narkotikan, nära 1,3 kilo amfetamin och även dömdes för vapenbrott fick vardera tre års fängelse.

Männens försvarare skriver i sin överklagan till Svea hovrätt att fängelsedomarna är allt för långa och bör sänkas avsevärt. En av försvararna anser att hans klient ska frikännas på en rad punkter, bland annat för grovt vapenbrott.

Kvinnan från Rättvik som förvarat narkotika i sin bostad dömdes till ett års fängelse. Hennes försvarare skriver i sitt överklagande till hovrätten att hon endast bör dömas för vårdslöshet med narkotika och därmed bör påföljden bli lindrigare.

De två männen, en från Stockholm, den andre från Umeå dömdes till två respektive ett års fängelse. Männens advokater anser deras klienter omedelbart ska försättas på fri fot.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons