Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Överklagade mastbyggen

Annons

Många turer kring telemaster har det varit de senaste åren, men av 27 överklagade master är 23 nu avklarade.

Två som kom upp vid senaste byggnadsnämnden var sådana som nämnden tidigare sagt nej till.

Det ena ärendet handlar om en mast i Österbyn. Byggnadsnämnden nobbade bygget eftersom den skulle hamna bara 90 meter från en grupp fritidshus. Dessutom finns det en mast i närheten som går att samnyttja.

Den andra masten ska byggas i Gruvriset, vid djursjukhuset. Nämnden sade nej eftersom den skulle hamna nära en förskola och bostäder.

Nu har de intresserade bolagen överklagat och fått rätt av länsstyrelsen. Byggnadsnämnden beslutade i sin tur att överklaga till länsrätten.

Straffavgift för svartbygge

u Efter en anonym anmälan får en Falufamilj betala nästan 17 000 kronor i straffavgift för en tillbyggnad som de gjort utan bygglov.

Tillbyggnaden upptäcktes efter att byggnadsnämnden fick ett anonymt brev. Efter att ha synat på plats så konstaterade bygg-lovschefen Lars Nordström att bygget var olovligt.

Tillstånd fanns bara för tillbyggnad i entréplanet, men inte för den andra våningen.

Nu beslutade byggnadsnämnden att bevilja bygglov i efterhand, men familjen får betala dyrt för sin glömska. Det blir en byggnadsavgift på 14 256 kronor och dessutom vill byggnadsnämnden att länsrätten dömer ut en tilläggsavgift på 2 400 kronor.

Olåst bil stulen utanför hemmet

Mer läsning

Annons