Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Överförmyndare får kritik

Annons

Det finns anledning till att kritisera skötseln av fabriken.

- Byggnadernas skick har uppenbarligen försämrats under de senaste åren på ett sådant sätt som normalt leder till värdeförsämring, skriver länsstyrelsens handläggare och påpekar att förvaltaren borde ha vidtagit åtgärder för att undvika detta.

Nu vill länsstyrelsen att överförmyndaren Åsa Thyrestam ser till att förvaltaren Per Mård gör det som behöver göras för att hålla de jättelika tegelbyggnaderna i skick.

Det är överförmyndaren Thyrestam som Sågmyraborna Kurth Pettersson och Ingvar Gullnäs anmält, eftersom länsstyrelsen har rätt att granska hennes arbete.

Länsstyrelsen avvisar samtidigt kritik på en rad punkter. Det handlar bland annat om att förvaltaren Mård inte engagerat sig i försäljning av fastigheten och att han lånat ut lokalerna till softball airgun-föreningen.

Att Mård sålde Gopa kvarn trots att hembygdsföreningen fått den i gåva kan inte heller läggas honom till last. Enligt vad länsstyrelsen kunnat få fram så kände han helt enkelt inte till det.

- Vid försäljningen har köpehandlingarna undertecknats av huvudmannen själv. Länsstyrelsen kan inte gå in och göra en civilrättslig bedömning av frågan då detta inte faller under länsstyrelsens tillsyn, skriver handläggaren Ulla Nilsson.

Det är många turer kring Tid- strands gamla yllefabrik. Kommunens miljökontor har krävt att farligt avfall ska transporteras bort senast den sista augusti i år.

Samtidigt har byggnadsnämnden krävt bättre stängning av de nedre våningarna, senast den första juli i år.

RAGNA FAHLANDER

Mer läsning

Annons