Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Överfölls vid bakdörr

Annons

Den 20 december utsattes statoil i Rättvik för ett grovt väpnat rån. Natten till måndag drabbades bensinstationen igen.

– När personalen skulle gå hem för kvällen, strax efter midnatt, stod två maskerade män och väntade på dem vid personalutgången. En av rånarna var beväpnad med kniv. De två anställda hotades - och tvingades tillbaka in i stationen. I lokalen tog rånarna hand om kassan. De sprang sedan från platsen, säger Agneta.

Liksom vid det tidigare rånet för tre veckor sedan filmades händelseförloppet av stationens övervakningskameror.
– Vi har allt filmat och dokumenterat. Vi får se vad det ger polisen, säger hon.

Rånet är det andra grova rånet inom tre veckor.
– Jag har varit här i 4,5 år. Innan det första rånet har vi inte drabbats av något liknande. Vi har inte ens haft ett enda inbrott. Jag har nästan gått och väntat på att något skulle hända. Nu trodde jag att "vår andel" var avverkad, sedan kom detta så snabbt inpå. Jag är så ledsen, säger Agneta.

Den drabbade personalen har klarat sig relativt bra.

Polisen utesluter inte att det rör sig om samma rånare vid de två rånen.

– Vi genomför nu en teknisk platsundersökning och en djupare analys av filmen. Vi kan inte utesluta att det rör sig om samma rånare. Signalementet är två yngre män runt 20 år gamla. En av dem är lite längre. De andre är märkbart kort, cirka 1,60 centimeter lång. Det är i princip samma signalement som för tidigare rån, säger stationsbefäl Jonas Holfve.

Rånarna kom över några tusen kronor, enligt polisen handlar det dock inte om några större summor. Polisen uppmanar allmänheten att vidarebefodra alla tips eller iakttagelser.

MATS LAGGAR

Mer läsning

Annons