Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Överfallen kvinna nu på hemlig plats

Annons

Polisens jakt på de två män som misstänks för mordförsök på en 24-årig kvinna, som vittnat i en mordrättegång, fortsatte på lördagen.

Det fanns vid 14-tiden ingen person misstänkt för mordförsöket, enligt åklagaren.

Av säkerhetsskäl har polisen flyttat kvinnan och hennes dotter från Huddinge sjukhus till en hemlig plats. Där hålls de isolerade med polisbevakning dygnet runt. Inte ens kvinnans mor har fått träffa sin dotter.

Redan på fredagen kunde den 24-åriga kvinnan höras om överfallet i Västertorp.

Inte heller signalementet på de två gärningsmännen vill åklagaren offentliggöra eftersom hon anser att det kan skada utredningen i det här skedet.

Den 24-åriga kvinnan attackerades av två män i en park i södra Stockholm vid 12.30-tiden på fredagen. Gärningsmännen ska ha överöst henne med slag och sparkar innan de försökt strypa henne med hennes egen halsduk. Den brutala misshandeln avslutades, enligt DN, med att gärningsmännen skrev "död" med svart tuschpenna på kvinnans rygg.

Det var andra gången som kvinnan överfölls sedan hon vittnat i en omskriven mordrättegång. Rättegången handlade om ett knivmord på en 25-årig man i Mälarhöjden natten mot nyårsdagen. Kvinnan var på samma fest som mordoffret och deltog i rättegången som målsägande eftersom hon bland annat misshandlats själv. I maj dömdes en 24-åring till tolv års fängelse för mordet. Men dessförinnan, den 19 april, hade kvinnan blivit överfallen av en man. En person greps misstänkt för misshandeln men släpptes några dagar senare.

Kvinnan och hennes anhöriga har vädjat till länskriminalen i Stockholm om att polisen ska utöka skyddet för familjen _ men förgäves. Det enda skydd kvinnan fick var ett överfallslarm knutet till bostaden.

Kvinnan och hennes familj flyttades under några veckor till en hemlig ort utomlands. Men när de kom hem till Sverige i tisdags hade polisen, enligt uppgifter till TT, gjort en ny analys av hotbilden.

Familjen kände sig ändå oroliga.

Hon uppger att hon var i kontakt med länskriminalen så sent som på onsdagen för att trycka på.

TT har förgäves sökt länskriminalens presstalesman Ulf Göranzon.

TT

Mer läsning

Annons