Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ove tar över efter Dick

Annons

- Jag har haft tillfälle att följa säkerhetsarbetet under många år. Då det gäller en nollvision ligger det betydligt mer inom räckhåll för spårtrafiken, fortsätter Dick Ivarsson som har en lång erfarenhet av arbetet för en säkrare trafik, vägtrafik såväl som spårtrafik.

Hos Trafiksäkerhetsverket, TSV, från 1972 till och med 1992. Sista åren hos TSV var Ivarsson chef för verkets trafikmiljöbyrå. Dick Ivarsson som arbetat i Borlänge sedan 1978 är bosatt i Falun.

Till Järnvägsinspektionen kom Dick Ivarsson 1993 och förordnades hösten 1995 som ansvarig chef av regeringen. Ett förordnande som kom att förlängas fram till i går, alltså 31 mars.

- Den här verksamheten lever vidare. Kanske ännu bredare. Det finns mycket att bevaka och utveckla då det gäller säkerheten, betonade Lars Ivarsson på måndagen då det var öppet hus hos Järnvägsinspektionens huvudkontor i Borlänge centrum. Detta med anledning av att Järnvägsinspektionen i år fyller 15 år och att måndagen var Dick Ivarssons sista arbetsdag.

Han lämnar nu över till Ove Andersson som är chef för tillsynssektionen och av regeringen fått ett förordnande året ut som chef för hela Järnvägsinspektionen. Detta i avvaktan på regeringens beslut om organisationsförändring, bildandet av den från Banverket fristående Järnvägsstyrelsen.

- En viktig uppgift blir att bevaka att vår verksamhet inte tappar i kvalitet. Att noga följa hela organisationsförändringen, säger Ove Andersson som är veteran inom Järnvägsinspektionen, anställd från inspektionens bildande 1 juli 1988. Till Borlänge kom Ove Andersson 1994.

SVEN-ERIK OLSSON

Mer läsning

Annons