Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ove Sälgström, 75 år, har avlidit

Annons

Ove Sälgström har hastigt avlidit vid 75 års ålder. Han var uppvuxen i Vikmans- hyttan men flyttade till Nämnsbo i Säter runt 1960 och bodde kvar där till sin död.

I unga år arbetade han i Valsverket i Vikmanshyttan. Sedan han studerat till svarvare arbetade han i 25 år på Bröderna Lindqvist, senare Lindsaw, i Nämnsbo. Där tillverkades sågverksmaskiner. När Lindsaw lades ned jobbade han de sista åren innan sin pensionering vid Samhall i Karlsgårdarna.

Hans främsta intresse var fiske och att vara vid sommarstugorna vid sjön Dalkarlen som han ärvt efter sin pappa och farfar. Han byggde två stugor där och var ofta där på somrarna.

Han cyklade ofta och gärna. Ofta sågs han cykla på skogsvägarna kring Nisshyttan. Vikmanshyttan, Norn, Lerviken och även, bara några år innan han dog, till Hedemora och Borlänge för att handla. Han var pratsam och språkade ofta med människor han kände på sina turer.

På höstarna brukade han plocka bär och svamp. Ove spelade även fiol och var intresserad av gammeldans. Han var sällan sjuk och mycket aktiv in i det sista. På sin fritid har Ove skött sin trädgård, reparerat och byggt om sitt hus och hjälpt dottern att bygga kaninburar.

Närmast sörjande är dottern.

BRITT-MARIE SÄLGSTRÖM

Mer läsning

Annons