Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ove fixar bullfest till tusen

Annons

Tävlingen om bullarna utlystes av Konditori Siljan i Leksand på kanelbullens dag den 4 oktober. Nu är det avgjort och en glad och mycket självsäker Ove Pettersson från Torrberg mottog på tisdagen det positiva beskedet.

- Jag kände det på mig från första början, säger Ove stolt. När jag lämnade in mitt bidrag sa jag bara till mig själv: Nu ska jag vinna 1 000 bullar!

Sagt och gjort.

Oves idé går ut på att bjuda så många kommunala institutioner som möjligt på bullkalas. Han ska besöka dagis, gruppbostäder och servicehus med följande motivering: "För dessa människor skulle en sådan händelse bli ett minne för livet och för dom är en kanelbulle kärlek, och kärlek och kanelbullar kan vi människor aldrig få för mycket av..."

Cirka ett 50-tal bidrag kom in under tävlingen. Av dessa kvalificerade sig ett fåtal finalister som utmärkte sig genom viljan att hjälpa och dela med sig till andra. Oves motivering var så slående att priset nu utökats. Förutom bullarna vinner han också kaffe eller saft för 1 000 personer.

Kanske skulle kanelbullar och kärlek vara lösningen på mycket ondska och elände i världen.

- Min bullresa är ett stort företag och det kommer att ta tid, tror Ove. Men den första satsen nygräddade bullar är snart på väg och jag vill komma i gång så fort som möjligt, fortsätter han.

Liksom tomten har Ove ingen tid att förlora. 1 000 bullar rikare tackar han för fikat som serverats under den lilla presskonferensen på konditoriet.

- Jag bjuder igen, säger Ove med glimten i ögat.

JENS NORBERG

Mer läsning

Annons