Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ovärderlig verksamhet

Annons

Ludvika kommun driver en verksamhet som kallas "anhöriggrupp" eller "stöd till medberoende". Att vara medberoende är att leva nära en människa som har ett kemiskt beroende av alkohol eller andra droger.

Gruppen leds av Gun-Britt Strandberg (Per-Olof Hansson när GB är borta) som med sin professionalism och medkänsla hjälper oss som till kunskap och insikt för att kunna fungera hjälpligt i vardagen.

Vi är en grupp på 10-12 kvinnor som träffas en gång i veckan. Varvat med information om vad beroende och medberoende innebär, och hur vi på bästa sätt ska hantera det, delar vi med oss till varandra av våra erfarenheter. Sekretessen är en självklarhet.

Vi är mammor, fruar, sambor, särbor, vänner. Ingens problem är mindre än någon annans. Det är flera av oss, kanske under lång tid, har belastat anhöriga och vänner med, får vi älta här. Om och om igen. Vi ger och tar och får ibland distans till våra egna problem.

Jag känner stor beundran, respekt och ödmjukhet inför de kvinnor jag lärt känna i gruppen. Det är min fulla övertygelse att den här verksamheten besparat flera av oss längre sjukskrivningar. Det är min förhoppning att fler som behöver får del av den här verksamheten.

CH

Mer läsning

Annons