Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ovanliga partier för vanliga människor

Annons

I dag tar Swedenborg till orda. "Högt flyga orden, tanken stilla står - ord utan tanke aldrig himlen når", skrev Englands mest begåvade ordkonstnär genom tiderna.

Birgitta Sacrédeus, varför inte begrunda och tänka över vad dessa ord kan innebära för goda råd, för hur Du bättre kan sköta Din relation med folkkampanjen för sjukvården (ffs) och Dalarnas sjukvårdsparti (dsp)?

Båda våra partier har enligt vad vi förstått av synpunkter ifrån de juridiskt sakkunniga kommit in i landstinget, eftersom Dalarnas sjukvårdsparti (dsp) var och är en federation, ett förbundsparti.

Vi avvaktar den vidare juridiska utredningen, som blir mycket komplicerad, då svensk politisk historia skrevs när vi kom in i landstingsfullmäktige.

Enligt vad vi fått veta är vi faktiskt Sveriges första förbundsparti som blivit ett vågmästarparti. Ska inte detta faktum leda till eftertanke? Dalarnas sjukvårdsparti och folkkampanjen för sjukvården vill fortsätta att vara ovanliga partier för vanliga människor, men vad vill ditt parti, kristdemokraterna, egentligen vara för slags parti?

Nu ser många väljare det som att kristdemokraterna är ett parti som har ovanligt stort avstånd mellan vad ni lär ut och hur ni handlar, inte minst i etiskt avseende. Kan inte detta leda till en större förtroendeklyfta, och på sikt rentav leda till att en äkta Ronjaklyfta skapas mellan kd:s väljare och landstingspartiet kd?

Till sist kom ihåg att utan det stora självuppoffrande arbete, som våra aktiva i folkkampanjen för sjukvården så förtjänstfullt utförde, hade Dalarnas sjukvårdsparti med all sannolikhet aldrig kommit in i landstingsfullmäktige, då vi annars förmodligen ej kommit över treprocentsspärren.

Jag beklagar verkligen att Wennås (fp) ej fick sitt parti folkpartiet bakom sig för en ny slags politik i Landstinget Dalarna med ett mer medmänskligt ansikte.

KEN SWEDENBORG KEN SWEDENBORG ÄR ENLIGT EGEN BESKRIVNING FÖRBUNDSORDFÖRANDE I DALARNAS SJUKVÅRDSPARTI, ORDFÖRANDE I FOLKKAMPANJEN FÖR SJUKVÅRDEN, PERSONVALD LANDSTINGSFULLMÄKTIGELEDAMOT, SAMT PERSONVALD KOMMUNFUL

Mer läsning

Annons