Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ovälkommet besök

Annons

Intermezzot utspelade sig vid 18-tiden på måndagskvällen i hyreshuset vid Prästgårdsgatan 15, nedanför Sporthallen.

- Vi skulle ner och titta på ett par cyklar. När vi öppnade dörren till källargången fick vi se en man som kom ut ur tvättstugan och gick mot pannrummet.

- Vi hade aldrig sett honom förr och undrade vad han hade där att göra. Mannen gick långsamt ut genom dörren, uppför trappan och ut genom ytterdörren. Jag följd efter och såg hur han försvann på en blå cykel, berättar en av damerna.

Väninnorna gick in i källargången och allt var lugnt - i någon eller några minuter.

- Vi hörde plötsligt hur det skrapade till inne från den del där källarförråden ligger. Vi sprang ut och låste dörren.

En av damerna gick raka vägen in till Helmer Lindhs Advokatbyrå, där personal fortfarande arbetade, och ringde till polisen.

Inom kort var två polismän på plats och kunde plocka ut den vid det här laget tämligen uppskrämde fridstöraren, en drygt 40-årig Ludvikabo.

- Under tiden som vi väntade på polisen så bankade och slog han på dörren, berättar damerna.

Fridstöraren visade sig vara rejält berusad och fördes till polisstationen. Även där blev han inlåst.

- Han får stanna några timmar och sova ruset av sig. Sedan får han gå hem, mannen har en adress här i stan, meddelades det från polisen i Ludvika.

Eventuellt har fridstöraren åtal att vänta som misstänkt för olaga intrång. Om männen bara gått in i källaren för att sova eller om de var ute i andra ärenden är oklart.

- Det är obehagligt med dessa uteliggare. Man vet aldrig vad de kan ta sig till, säger väninnorna som uppmanar de boende i huset att vara observanta på att källardörren hålls ordentligt stängd och låst.

- Det finns ju inga brytmärken så dörren måste ha varit öppen.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons