Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ovakos anställda får bonus för fjärde året i rad

Annons

Ovakos (tidigare Fundia) anställda i Smedjebacken och Boxholm får ännu en gång vinstbonus.

-Alla har bidragit så alla får 10300 kronor i bonus. Vi hoppas att vi kan betala ut den nu på aprillönen och om vi inte hinner med det till alla nu så faller den ut i maj, säger chefen för Ovako Smedjebacken Petri Palmu.

Det är inte rekordbonus i år, inte som i fjol då det blev bonusutbetalningar två gånger.

410 anställda i Smedjebacken och 200 i Boxholm berörs.

- Det fortsätter att gå bra för Ovako, orderingången är lite för hög just nu, säger Palmu som konstaterar att den goda orderingången gör att hela kvartal två är inbokat.

-Orderingången har en gång tidigare varit på den här nivån, det var 2004 i samband med att det hela drog i gång på allvar, berättar Palmu.

- Nu är det inte bara orderingången som är mycket god, prisnvån höjs månadsvis och vi har en kontinuerlig dialog mellan marknadsföringen, inköp och produktion så vi kompensera oss för att el- och skrotpriserna också går uppåt. Vi ser till att vi försvarar våra marginaler, säger Petri Palmu.

Ovakos goda tider gör att personalen förväntar sig bonus, det har blivit en del av verkligheten i Smedjebacken konstaterar Ovakochefen. Han signalerar alltså att det också nästa år kan hägra en bonus.

Det var 2001 som Fundias struktureringar ledde till att förluståren blev historia. Nu är Ovako/Fundia inne på sitt sjätte vinstår på raken.

NLT återkommer inom kort med uppgifter om hur gott 2005 var för Ovako Smedjebacken när bokslutet blir offentligt hos Bolagsverket.

Rekordåret 2004 sprängdes tvåmiljardersvallen och Fundias omsättning ökade från 1,7 till 2,2 miljarder kronor. Redordvinsten redovisades till 210 miljoner. I 2004 års bokslut bedömdes att Fundia skulle öka volymen något och försvara marginalerna under 2005.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons