Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Outnyttjade resurser

Annons

- Det finns folk med väldigt mycket utbildning som inte kommer in i systemet, säger Ramón Pérez Cortés, projektledare i UNAR, Utomnordiska Akademiska Resurser.

- Det som jag har mött i den här gruppen är att de har varit arbetslösa ganska länge och känner frustration. Jag kan ta ett exempel med en arkitekt som har tvingats pendla mellan Teheran och Falun för att han inte får jobb i Falun. Det blev för jobbigt, så nu har han tagit taxikörkort och kör taxi här, säger Ramón.

Förstudien till UNAR-projektet har inletts under vintern, och Pérez Cortés är positiv till en fortsättning, han har erfarenhet från liknande projekt inom arbetsförmedlingen.

Projektet är enligt Pérez Cortés unikt eftersom det innebär ett nära samarbete mellan högskolan och näringslivet.

Ett stort problem är att invandrade akademiker i princip alltid får sina betyg sänkta av Högskoleverket i Sverige.

- Om personen har en filosofie kandidatur motsvarande 120 poäng så sänks den till 100 poäng i Sverige. Det här kan vi nog tyvärr inte ändra på, även om vi kan lämna förslag på vissa förändringar, berättar Ramon.

För att kunna få sin examen godkänd av Högskoleverket måste utbildningen ofta kompletteras. För en invandrare innebär det en lång väg att gå för en utbildning han eller hon redan genomgått.

- För att komma in på högskolan måste man gå den gängse vägen, lära sig svenska från noll, trots att det kanske räcker med engelska, gå på Komvux för att få högskolebehörighet, för att sedan gå högskola, säger han och fortsätter:

- Många akademiska utbildningar är dessutom färskvara, man måste vara nära sitt arbetsområde, annars blir man ringrostig.

Enligt siffror från länsarbetsnämnden finns det mellan 100 och 145 akademiker i Dalarna som söker jobb. I dagsläget är Komvux och kurser som inte ger några akademiska poäng allt som finns att erbjuda dem.

- Vi kommer att göra individuella inventeringar av de personer som deltar i projektet och vi kommer att ha direkta kontakter i näringslivet. I Dalarna finns det behov av en speciell sorts kunskap, kanske kan man omdirigera en del av den personens utbildningen i den riktningen.

UNAR innebär också att invandrarna kommer att få lära sig mer om kulturella skillnader mellan hemlandet och Sverige.

Borde inte arbetsgivarna också få lära sig om sociokulturella skillnader?

- Absolut. Vi kommer att föreslå ett slags mentorskap - den personen som går till företaget ska ha en "fadder" eller kontaktperson på företaget.

- Mentorerna ska i sin tur få någon slags kurs i hur man jobbar med mångkulturella frågor, säger Ramón Pérez Cortés.

Projektet är beräknat att dra igång för fullt i början av april.

MICHAEL MARKLUND

Mer läsning

Annons