Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Otterström blev ismakare i Mora

Annons

Anders Otterström trivs med sitt nya jobb och är idag glad över att han tog chansen när den dök upp.

- När man som jag har hållit på med ishockeyn i ett helt liv och gillar sporten är det naturligtvis ett privilegium att få arbeta i en anläggning där man kan se på ishockey hur mycket som helst, säger Anders Otterström när vi sammanstrålar med honom i Mora ishall.

Anders Otterström har varit anställd vid Mora IK:s fastighetsbolag som sköter ishallen i Mora sedan den 1 juni och arbetsuppgifterna är samma som han hade i Vansbro vintertid.

Anders Otterström tycker att han har fått sitt drömjobb.

-Naturligtvis är det en stor skillnad att arbeta i FM Mattsson Arena i Mora jämfört med ishallen i Vansbro även om många av arbetsuppgifterna är de samma.

-Men det känns självfallet inspirerande att arbeta i Mora där det spelas elitserieishockey samtidigt som det händer en hel del annat också i ishallen, säger Anders Otterström.

Han ser de flesta elitseriematcherna och fick nyligen uppleva Junior-VM i ishockey i Mora. Det tyckte Otterström blev en upplevelse som man har med sig resten av livet.

-Det som gör det mer inspirerande är att vi är fyra till fem man som arbetar i ishallen. Jag träffar arbetskamrater på ett helt annat sätt än jag gjorde i Vansbro och det är nästan alltid mycket folk i ishallen.

-Jobbet blir något av ett lyft mot tidigare, säger ismakaren Anders Otterström.

För hockeyfolket i Dalarna är Anders Otterström ett välkänt ansikte eftersom han var en mycket framgångsrik domare under flera decennier och bland annat dömde div I-ishockey under 15 år.

-Hockeydömandet slutade jag med för fem år sedan och nu är det arbete och familjen som gäller. Jag kommer fortfarande att bo kvar i Äppelbo där familjen bor, men har en övernattningslägenhet bara några meter från ishallen, säger Anders Otterström.

-När jag fick den här chansen att bli ismakare- vaktmästare i ishallen i Mora hade jag ingen större beslutsvånda. Jag bestämde mig ganska omgående. Och det är ett beslut jag inte ångrar. Jag trivs verkligen med mitt nya jobb och har hamnat rätt, säger Anders Otterström.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons