Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Östros på EMU-turné

Annons

Det handlade lite om Högskolan Dalarnas framtid, en aning om sparkrav, om studenters rädsla inför att ta sig in på arbetsmarknaden och mycket om EMU.

- Det är mycket viktigt för oss att vara med i gemenskapen, hamnar vi utanför är vi farligt ute, sade utbildningsminister Thomas Östros.

På eftermiddagen träffade han studenter från ekonom- och samhällsvetenskapliga utbildningar och det hettade till då en av studenterna ifrågasatte varför Östros egentligen var där.

- Kom du hit i dag enbart för att propagera för EMU? Vi vill veta hur regeringen jobbar aktivt för att hitta en ny rektor till vår högskola, säger Mia Martinsson, ordförande i BoEkon, Borlänge ekonomistuderandes förening.

Då böt diskussionen riktning. Östros framhöll att Högskolan Dalarna måste vässa sin spets och hitta sin specialitet för en säkrare framtid och det genom att hitta en rektor med skarp profil.

- En rektor spelar mycket stor roll för högskolans framtid, han eller hon måste vara strategisk så att högskolan kan profilera sig. Styrelsen jobbar på att hitta den personen och vi fattar det formella beslutet, säger Thomas Östros.

Utbildningsministern fick också under eftermiddagen tillfälle att träffa representanter från det tvååriga projektet Unar, Utomnordiska akademiska resurser - ett länsprojekt som ska hjälpa akademiskt utbildade invandrare att komplettera sina utbildningar.

ÅSA JOHANSSON

Mer läsning

Annons