Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Östra bäst i Dalarna

Annons

- Det var så jämnt fram till snabbfrågorna och vi klarade också stegen, sade Morten Starfelt efter matchen när hela klass 5b, föräldrar och syskon trängdes omkring honom och lagkamraterna Katarina Agné och Astrid Barnelius.

Alla ville krama och gratulera sina hjältar.

Mängder av telegram, hejarramsor, små kramdjur som maskotar och en hel gymnastiksal i Söderås byskola höll tummarna för båda lagen.

Agnes Elfving, Mimmi Sjölund och Alexander Olsson från Söderås hade ett mål, att komma längre än förra klassen från Söderås som tävlade i Vi i Femman och det klarade de trots att det var mycket pirrigt.

Båda lagen svarade rätt på samma frågor fram till snabbfrågorna och sista momentet stegen, där lagen själva väljer svårighetsgrad. Temat för frågorna i stegen var i går kväll brott och straff.

Lagen fick frågor i olika ämnen som geografi, religion, sport och djur.

Slutresultatet 17-12 betyder att klass 5b redan i morgon tävlar i regionfinal och kan kalla sig Dalarnas bästa Vi i femmanlag.

I regionfinalen möter Morten, Katarina och Astrid Jämtlands och Gästriklands bästa lag i Vi i femmantävlingen.

- Snabbfrågorna var det som var mest nervöst. Nu känns det helt otroligt och vi kan slappna av en stund, sade laget efter segern.

Tävlingen har redan betytt mycket för laget.

- Det är kul att vara med. Vi har till exempel fått mycket uppmärksamhet och nu blir det väl ännu mer, säger Morten Starfelt.

Inför torsdagens regionfinal fortsätter laget bland annat att plugga nutidsfrågor och ladda på bästa sätt för att klara den tuffa matchen mot Jämtland och Gästrikland.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons