Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Östen Gustavsson till minne

Annons

Östen Gustavsson föddes i Säter 1939, son till Tyra Gustavsson. Östen växte upp med fyra syskon och familjen bodde vid Elfdalsvägen. Mamman gick bort, redan 1954.

Efter att provat olika arbeten efter skolan började utbildningen till plåtslagare. Intresse för ishockey, jakt och fiske, men också bridge fanns tidigt. Det var ishockeyn som styrde Östens resa till en annan del av Sverige, nämligen till Ystad i Skåne.

Innan flytten, hade familjen drabbats hårt, då yngsta syskonet Margareta förolyckades, endast 14 år gammal. Några år tidigare hade även familjens bostad förstörts av brand.

I Ystad började en period med familjebildning, tillsammans med Eva och snart utökades familjen med barnen Carina och Magnus. Efter en kortare anställning hos ett plåtslageriföretag, övertog Östen hela företaget och drev detta till omkring 1990. Under tiden hade antalet anställda varierat och som mest uppgått till sex stycken.

Intresset för jakt och fiske ökade efter flytten till Skåne. Under de senaste tio åren vistades Östen periodvis i Hedemora, hos släkt och vänner. Östens resa blev nästan 65 år, från skog till öppna landskap och åter till den sista vilan på Säters kyrkogård.

Östen var snabb i repliken, hade mycket att berätta om egna och andras personers upplevelser, samt hade alltid en historia till hands. Vi är många som saknar Östen.

FÖR SLÄKT OCH VÄNNER I HEDEMORA OCH SÄTER. LARS-OLOV

Mer läsning

Annons