Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oseriöst om Salaproppen

Annons

När det inte finns pengar att bygga Förbifart Sala, så finns det all anledning att fråga om det finns andra alternativ. Så enkelt är det. När Vägverket härom veckan klargjorde att vi måste välja, antingen bygga nya vägdelar eller satsa på drift/underhåll och förbättring av redan befintliga vägar står det klart att det inte finns medel att göra både och.

Sala kommun har förmodligen inte berättat om alternativ vid mötena med kommunerna norröver, för då skulle inte Borlänge och Falun låna igång Förbifart Sala på riksväg 70, utan stödja den verkliga problemlösningen, med 70-sträckorna norr och söder om Sala med Nära Salaalternativet och riksväg 67 norr om Sala.

Seriösa kommuner lånar inte upp och ut 50000000 kronor av kommunala skattepengar, utan att ta reda på om det finns andra alternativ i ett samhälle som på 15 år ska sluta använda fossila drivmedel och klara klimatpåverkan.

Dessutom måste medborgarna i Dalakommunerna fråga sig om det är demokratiskt, då det ligger utanför den kommunala kompetensen, att låta de styrande låna till en etapp i en annan kommun i ett annat län?

Är det rätt att köra över en stor opinion som vill värna bestående kultur- och naturvärden och som vill åstadkomma en genomtänkt helhetslösning för Salas vägar?

KURT HANSSON, BIOGASBRUKARE, NÄTVERKET FÖR SALA

Mer läsning

Annons