Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Osäkert ur brandsynpunkt

Annons

Svar till Fredrik Lautmann,

den 23 januari:

Vi har visst arbetat under kyrkan. Vi bytte namn till S:t Persgårdens Vävstuga, vilket visar att kyrkan haft vävstugeverksamhet.

Dessutom har vi varit registrerade som cirkel under Sensus (kyrkans studieförbund ) Uppgift har skickats in vid varje terminsslut, vilket givit kyrkan visst ekonomiskt tillskott. Vävstugans hemsida har vi också valt att lägga under Leksands pastorat. Till varje diakoniförsäljning under hösten och Lutherhjälpsaktion under våren har vi skänkt många värdefulla vävalster vilket betraktades som hyra för lokalen. Den lokal, som vi har blivit erbjudna, ligger i anslutning till de utrymmen i S:t Persgårdens källarplan, som vi disponerade innan ungdomsverksamheten behövde lokalerna.

Vi kan inte förstå, att de erbjudna lokalerna skulle passa 20-25 äldre personer ur brandsynpunkt, när de inte passar 40 ungdomar. Vi äldre är inte så snabba, då en av flyktvägarna är att klättra ut genom ett fönster och den andra att ta sig två trappor upp. Det känns alldeles för osäkert för oss. Dessutom är lokalen för liten. Det är ju inte bara vävstolar som ska få plats.

Men naturligtvis är vi tacksamma för den tid vi varit under kyrkans tak. Synd att samarbetet bryts.

VÄVSTUGEFÖRENINGEN I LEKSAND

Mer läsning

Annons