Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

OS-lag som spelar i det tysta

Annons

Även nye förbundskaptenen Sia Segelöv tror laget har stora möjligheter att komma långt i OS.

- Det känns väldigt bra och här i Furudal har vi de bästa förutsättningarna för en bra uppladdning, säger Sia Segelöv.

Ishockeylandslaget för döva har spelat i flera OS, senast i Sundsvall förra året, där det inte gick så bra. Laget var hårt drabbat av många skadade, men i år kommer laget till OS med helt andra förutsättningar.

Landslaget för döva bildades 1994 och har spelat i OS sedan 1995. I första matchen i Salt Lake City möter Sverige Finland. Kanada och USA är favoriter, men Ryssland och Tyskland är också lag att räkna med

Nyast i svenska landslaget är Anderas Nilsson från Rättvik som spelar i IFK Ore.

- Jag trivs mycket bra, det är fin stämning i laget och jättekul att spela i. Det är något helt nytt och annorlunda för mig, säger Andreas.

Johan Wallin, som har sina rötter i Ore och ett förflutet i Fiskens Hockeyskola i Furudal, spelar sitt fjärde OS.

- Vi har ett mycket starkt lag, det bästa vi haft och när har vi också fått det bästa träningslägret vi någonsin haft. Allt fungerar perfekt, träningen, boendet, maten och det finns gym.

- Satsningen fortsätter och nästa år spelar vi i EM i Innsbruck, säger Johan.

Lördagens träningsmatch fick Johan stå över på grund av problem med en jumske. Den ska bli bra till OS, lovar han.

Deaf Olympics pågår från 30 januari till 12 februari. Alla spelare har olika hörselnedsättningar och hörselskador. Tolkar i laget följer spelarna och bistår även tränarna.

- Att träna hörselskadade är en ny erfarenhet för mig, men vi har till exempel mycket god hjälp av att arbeta med bilder och video-upptagningar.

Sia Segelöv är också tacksam för att IFK Ore ställt upp och givit landslaget möjlighet till en bra uppladdning i Furudal.

- Vi har en låg budget och det gäller att få ut så mycket som möjligt av våra resurser och det har vi fått här, anser förbundskaptenen.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons