Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

OS har redan startat

Annons

På Främbyskolan råder det OS-feber. Treorna och fyrorna arbetar med temat OS och redan för en veckan sedan började uppladdningen. Eleverna radade upp sina stolar i klassrummet för att flyga till OS-staden Salt Lake City.

Tjusig flygkapten var mellanstadielärare Roffe Pettersson, de andra lärarna i teamet var flygvärdinnor och serverade flygresenärerna marshmallows, cocacola och brownies på överresan. Vid ankomsten visades en film om staden.

Nu är arbetet i full gång. Några arbetar med djur och natur i USA, andra med mat och kultur och ett gäng killar ska bevaka hur det går för Sverige i OS. De har redan tillverkat medaljer i samtliga valörer och vid varje pallplacering ska medaljerna upp på medaljtavlan.

På träslöjden ska eleverna bygga en modell av OS-byn och i syslöjden är det flaggtillverkning som gäller.

Dessutom ska det ju sportas som aldrig förr på Främbyskolan de kommande veckorna. Grenarna är i och för sig ännu inte spikade, allt är ju avhängit om februari mäktar med ännu ett rejält snöoväder. Det kan dock bli både skridskor, curling med egen gjorda stenar och en variant på skidskytte. I stället för skarpa skott blir det då att pricka in ett gäng bollar i en hink.

I går var det OS-invigning på Främbyskolans fotbollsplan. Sara Rywe, ordförande i skolans idrottsförening, var den som fått äran att tända den olympiska marschallen. Sedan drog den första OS-grenen i gång, iskana-åkning på tid nedför en lite brant.

- Vi jobbar med det som ligger i tiden, vi vill ju vara aktuella, säger Åsa Pettersson, lärare.

Mer läsning

Annons