Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Orsakajt´n hoppas på bättre väder

Annons

För 26:e året i rad springer man i dag Orsakajt´n. Under torsdagen hoppades arrangören Orsa IF mest på att regnet skulle upphöra.

Det är ingen överdrift att påstå att kajt´n blivit en tradition i Orsa. I 26 år har man sprungit på midsommaraftonen. Så även även i år. Sträckorna är på 24, 14, 6, 2,5 eller 0,7 kilometer.

Det finns både tävling och motionsklasser och numera kan man även gå stavgång i sex kilometer.

Mountainbikeåkarna cyklar 24 kilometer.

Innan man kunde börja efteranmäla sig under torsdagen hade arrangören Orsa IF fått in 230 anmälningar. Hur många fler som springer beror på vädret.

- Vi hoppas verkligen att det slutar regna, säger Christina Gulis, Orsa IF, till tidningen på torsdagseftermiddagen.

Löpare kan slappna av

u Efter rapporter om att en björnhona med två ungar observerats i närheten av bebyggelse i Orsa har eftersökningar gjorts.

Polisen beställde sökningarna.

Under onsdagen och torsdagen gick man igenom området mellan Boggas och Stackmora där björnarna setts till. Ingen björn har påträffats under sökningarna. De som ska springa Orsakajt´n i dag kan således slappna av.

-Men björnarna förflyttar sig snabbt. Ser eller hör någon något om en björn så vill att de hör av sig till oss på polisen, säger Nils Björklund, vid Polisen i Mora.

Björklund uppmanar också till att låta björnarna vara om de påträffas.

-Låt dem vara ifred och ha inga hundar lösa.

Numret till polisen i Mora är 0250-286 10.

Festtältet stals

Dagen innan hade de ställt upp inköpta partytält på en gemensam uteplats i kvarteret inför lördagens midsommarfirande. Det ena tältet var tyvärr borta på torsdag morgon. Förmodligen stulet.

Enligt Lennart Johansson får de boende hyra in ett nytt tält för att härbergera alla matgäster, cirka 40 personer.

Lennart får hjälp från Evertsberg. "De kommer ner och sätter upp ett tält, som förhoppningsvis får stå kvar" hoppas Lennart Johansson.

SOFIA WESTMAN

Mer läsning

Annons