Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Orsa söker regionalt stöd för framtids- satsningar

Annons

Peter Hultqvist och Sven Andersson från Region Dalarna gästade Orsa under tisdagen, där de fick beskrivet för sig vilka satsningar som är på gång i länets minsta kommun.

Vad företrädarna för Orsa är ute efter är Region Dalarnas stöd för sina framtidssatsningar, både moraliskt och ekonomiskt.

- Vi tycker nog att vi hade deras öra, sammanfattar kommunalrådet Ann Beskow mötet, som ägde rum i Orsas senaste attraktion: bowlinghallen, vars ägare Tord Rosén gavs tillfälle att presentera sin anläggning.

Det är troligt att Region Dalarna kommer att satsa pengar i nästa stora kommunala projekt, Designtorg trä, om det blir verklighet när politikerna ska ta ställning till projektet i oktober.

- Vi räknar med att region Dalarna tar två av de fem miljoner kronor som ännu saknas i finansieringen, säger Ann Beskow.

- Det är ju viktigt för skogslandskapet Dalarna att ha bra referensbyggnader att visa upp, säger fru Beskow och anger att en av Region Dalarnas uppgifter är att ge utvecklingsstöd.

De övriga projekten som är aktuella i Orsa som satsningen på utbyggt boende i Grönklitt, golfbana och rovdjurscentrum kan inte påräkna något ekonomiskt stöd från Region Dalarna.

Däremot är det viktigt att förankra projekten hos regionens företrädare, så att deras stöd kan påräknas vid genomförandet.

LARS-ERIK KLOCKAR

Mer läsning

Annons